Om Oss

Some description

Finansiellt Institut

Umeå Release Finans AB är ett Finansiellt Institut med starka, långsiktiga ägare och ett nära samarbete med Swedbank.


 

Vår Affärsidé

Vid investeringar är vi den finansiella länken mellan köpare och säljare.
Vår passion, effektivitet och oöverträffade servicenivå gör oss till Sveriges bästa finanspartner.


 

Vad gör oss annorlunda och varför är det bra?

Vår mission är att göra affärer på ett enklare sätt vilket gör oss lite annorlunda. När vi rekryterar till Release har vi sökt och anställt människor som förstår att göra det enkelt. Därför är vi annorlunda och förhoppningsvis också lite bättre.

I mångt och mycket är våra styrkor kopplade till våra personligheter. Personalen och ägarna till Release Finans har allihop någonting gemensamt. Djupt rotat i oss ligger - på gott och på ont - det som utmärker oss;

 • Vi menar vad vi säger
 • Vi håller vad vi lovar
 • Vi krånglar inte till det
 • Vi vet vem som är vår kund - och vi glömmer aldrig bort det

Välkommen som Kund eller Samarbetspartner till Release Finans – Sveriges modernaste leverantörsleasingbolag


 

Du

Hur konstigt det än kan låta - den största skillnaden mellan oss och andra – Det är Du. 

Det är Du som kund som är vårt enda fokus. All vår utveckling av system, produkter och affärsmodell handlar bara om en sak – Att göra det enklare, lönsammare och bättre för Dig att göra affärer.

Vi vill att du ska bli alldeles vansinnigt, galet nöjd med oss – Vi är inte ideella hjälparbetare men vi ska se till att Du vill stanna kvar hos oss som Kund och som Samarbetspartner år efter år efter år.

Många säger det – Vi menar det.


 

Vår personal

Vår personal är vad som gör den riktiga skillnaden för Dig som Samarbetspartner och Kund. När du gör affärer vet vi att Du vill ha att göra med människor som

 • FÖRSTÅR din affär
 • som BRYR SIG
 • som HÅLLER VAD DE LOVAR

 

Vi har flyttat in på 2000-talet

En Modern Finanspartner med Moderna Lösningar och Lång Erfarenhet

 • Många finansbolag har verktyg på webben. Vi är på webben. Vi lever där, vi verkar där och vi har byggt företaget utifrån hur världen ser ut idag
 • Vi finns också IRL – Vi svarar alltid i telefonen själva, vi ringer tillbaks när du sökt oss, vi svarar på mail och vi kommer ut och besöker dig, ute i Din verklighet.
 • Vi erbjuder Finansiella Produkter anpassade efter dagens efterfrågan och behov, inte efter dåtidens. Vi finansierar mjukvara och hela lösningar – Inte gårdagens kartonger. Vi förstår att saker är kopplade till Internet och att finansiering måste anpassa sig efter det.
 • Vår Riskpolicy är skriven med djup kunskap och erfarenhet från Svenska förhållanden och den Svenska marknaden.
 • Vår mångåriga erfarenhet av de branscher vi vill samarbeta med och vår insikt om att saker och ting utvecklas och förändras gör oss till en modern finanspartner med moderna lösningar.

 

Själen

Den Norrländska själen som kännetecknas av långsiktighet, äkta värme och uppriktighet – den får du på köpet - En affärsrelation slarvar vi inte med.


 

Portalen  - prelease.se™

prelease.se™ är vår arbetsyta för dig som är Samarbetspartner till oss. Där kan du enkelt och intuitivt göra kalkyler, offerter, kreditförfrågningar, kontrakt, utskrifter, söka kunder mm. Ett verktyg i världsklass enligt våra samarbetspartners.


 

Riskbedömningen

Ett fundament i ett Finansiellt Instituts verksamhet är riskbedömningen. Release arbetar bara med branscher vi kan och med hård- och mjukvaror vi förstår. Detta gör att vår riskbedömning går snabbt och baserar sig på relevanta fakta och erfarenhet – Snabba, kloka och sunda beslut för att främja våra gemensamma affärer - Inget annat.


 

Ägarna

Release Finans är ett Finansiellt Institut som har sitt säte i Umeå. Bland huvudägarna finns Fort Knox Förvaring AB och Krister Olsson, två välkända namn inom svenskt näringsliv och Anders Åström med 30 års erfarenhet av finansbranschen.

Vår filosofi grundar sig på en långsiktig uppbyggnad av verksamheten byggd på en stabil och kapitalstark ägarstruktur.

Det garanterar dig en samarbetspartner som finns kvar över tid och där det tas kloka beslut som bygger på kunskap, erfarenhet och insikt om svenska förhållanden.